Πλύσιμο αυτοκινήτου,
όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνεται αρκετές φορές κατά την διάρκεια ενός έτους, ειδικά εάν γίνεται καθημερινή χρήση του οχήματος. Είναι σημαντικό να αφαιρούμε τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες από το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποφύγουμε τους μόνιμους λεκέδες, την διάβρωση εξαρτημάτων αλλά και για να φαίνεται το αυτοκίνητο πιο όμορφο, διατηρώντας παράλληλα και την μεταπωλητική του αξία. Η τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου σας όπως και η καθαριότητά του, μειώνουν τις πιθανότητες για απρογραμμάτιστες επισκευές, ενώ βοηθούν στη διατήρηση της τιμής μεταπώλησης του αυτοκινήτου – σε περίπτωση που σας απασχολεί – σε πιο υψηλά επίπεδα.

Καθημερινά τα αυτοκίνητά μας υπόκεινται σε δοκιμασίες. Η εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της καλαίσθητης του εικόνας.

Το μέγεθος της φθοράς εξαρτάται απόλυτα από το πόσο φροντίζουμε το όχημα μας. Μπορεί να είναι ανεπαίσθητη ή να φθάσει σε σημείο που να απαιτείται φανοποιεία για να επισκευαστεί. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το όχημά μας ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την όποια φθορά, καθώς στατιστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση μετά την κατοικία μας. Μην ξεχνάμε ότι τα χρώματα των αυτοκινήτων είναι πλέον υδατοδιάλυτα (για την προστασία του περιβάλλοντος). Συνεπώς περισσότερο ευπαθή.

Εξωτερικός καθαρισμός

Ο εξωτερικός καθαρισμός του αυτοκινήτου αφορά τις εξωτερικές επιφάνειες, το παρμπρίζ, τα φώτα, τους υαλοκαθαριστήρες και την περιποίηση του χρώματος.

Το καλύτερο είναι να καθαρίζουμε άμεσα το αυτοκίνητό μας όταν παρατηρήσουμε πάνω σε αυτό έντομα, ρετσίνι δένδρων, ακαθαρσίες πουλιών, κλπ, ακόμη και καύσιμα καθώς αν μείνουν καιρό δημιουργούν μεταχρωματισμούς και σημάδια.

Εσωτερικός καθαρισμός

Τα κύρια σημεία για τον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου είναι τα ακόλουθα:

  • Καθαρισμος με αερα υψηλης πιεσης
  • Σκουπισμα με ηλεκτρική σκούπα δυνατής ισχύος στο  εσωτερικό του οχήματος και τα καθίσματα.
  • Καθαρισμός και συντήρηση  των  πλαστικών  επιφανειών  με εξειδικευμένα προϊόντα. Η ηλιακή ακτινοβολία και η ζέστη προκαλούν σταδιακά ανεπανόρθωτες φθορές.
  • Αρωματισμός του οχήματος με αρωματικό.